MASSAGEPRAKTIJK

BAUKE DROST

MASSAGEPRAKTIJK BAUKE DROST

voor massage en blessurepreventie

Hamam Massage

Van oorsprong is de Hammam een Oosters badhuis met een eeuwenoud ritueel. De Hamam massage verloopt volgens een zeer oude techniek en traditie, waarbij reiniging en ontspanning belangrijk zijn. Het originele Hammam ritueel bestaat uit drie onderdelen: scrubben, inzepen en oliemassage. Na de behandeling voelt u zich fris en energieker. Hamam betekend: een warme plek waar water in overvloed stroomt. Deze Hamam massage is een variant op het traditionele Hamam ritueel, zonder overgietingen met veel water, omdat het op een normale massagetafel in een praktijk wordt geven.


Scrubben

Het lichaam wordt met warme (amandel)olie ingesmeerd, vervolgens met dode zeezout en een scrubhandschoen (kese) over het lichaam gewreven. Door het scrubben worden de dode huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de doorbloeding van het bindweefsel gesimuleerd. Hierna wassen we de scrubresten en het zout van het lichaam. Na het scrubben voelt uw huid zacht en glad aan en kan deze door de geopende poriën weer ademen.


Schuim-ritueel

De zeepzak (torba) wordt uit het warme water met olijfoliezeep gehaald en uitgeknepen, vervolgens rondgezwaaid om lucht te scheppen. Nu persen we de zeepzak uit boven het lichaam waardoor een schuimlaag ontstaat. Met dit schuim gaan we het lichaam masseren, dit geeft een zeer ontspannend gevoel. Hierna nemen we met een warme vochtige doek het lichaam af.


Oliemassage

Eventueel nog een ontspanningsmassage met warme olie van nek/schouders, rug en benen.


Relaxen

Nog even bijkomen en na genieten met een glaasje Marokkaanse mint thee.


Heeft u een aandoening of bij twijfel, overleg dan eerst met uw behandelend arts of specialist.

Zie voor contra-indicaties hier.