MASSAGEPRAKTIJK

BAUKE DROST

MASSAGEPRAKTIJK BAUKE DROST

voor massage en blessurepreventie

Shiatsu

Shiatsu is van oorsprong een Chinese massagevorm naar is in Japan verder ontwikkeld.


logo yin-yang

In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiebanen die meridianen worden genoemd. Hier door heen stroomt de levensenergie Ki. Iedere meridiaan is verbonden met een orgaan en regelt het functioneren er van. Er zijn 12 meridianen en 2 verbindingsbanen die verdeeld zijn in positieve energie "Yang" en de negatieve energie "Yin". Voor het goed functioneren van ons lichaam moeten deze in een natuurlijk evenwicht zijn.


Shiatsu is een holistische therapie. Wat betekent dat bij de behandeling altijd alle aspecten van de cliënt worden mee genomen, zoals: de sociale omgeving en de lichamelijke en mentale gesteldheid.


Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Bij shiatsu wordt met de duimen en vingers druk gegeven op de drukpunten van de energiebanen. Hierdoor wordt het zenuwstelsel tot rust gebracht en het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Een verstoring van de gezondheid wordt vaak door blokkades veroorzaakt die zowel een inwendige als een uitwendige oorzaak kunnen hebben. Door een shiatsu behandeling worden blokkades opgeheven waardoor de levensenergie weer normaal door het lichaam kan stromen. Dit versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algehele gezondheid verbeterd, zowel lichamelijk als emotioneel.


Behandelbare klachten:


Door de harmoniserende werking is shiatsu ook goed als een preventieve massage om de gezondheid te bevorderen of te handhaven.